2010. május 11., kedd

WALES

2010 aprilis 30. - majus 2. : WALES! ---> Az Egyesult Kiralysag tagja, hatarolva Anglia, az Atlanti-ocean es az Ir-tenger altal. Angliabol Walesbe menet a hataron fizetni kell, viszont Walesbol Angliaba szabad a palya, nem szamolnak fel "vamot". Egyesek azt mondjak azert, hogy ezzel is hangsulyozzak Wales mennyivel kulonlegesebb Angliatol vagy ha jol esik szimpla nemzetkozi piszkalodas.. Amit eddig tapasztaltam a walesi - angol kapcsolatbol az az, hogy nincs nagy ellensegeskedes, utalkodas (maximum foci es rugby teren), de igy nagy altalanosan osszefoglalva jol ki jon a ket nemzet. S hogy tovabb fokozzam tapasztalat csokrom, szemelyes benyomasaim is vannak am! A nyelvsuli igazgatoja walesi, termeszetesen walesi akcentus, eletszemlelet, nyakonontve egy jo nagy adag rugby maniaval s a hostapam edesayja is fel-walesi, fel-ir... Es igen, kicsit elternek az brittektol. A hatart atlepve meg a faknak is kicsit masabb szine volt, az emberek feltunoen nyugodtak (na most kepzeljetek el hogy nyugodtabbak mint Angliaba), a kozlekedes lassu, mindenki figyelmes, betartjak a sebessegkorlatozast. A sor jo :), minden pasi rugby jatekos :), es majdnem mindenki beszeli a walesi nyelvet is! Az utakon minden angolul es walesiul van kitablazva, mindenhol szerepel ez a ket nyelv. Volt szerencsenk meg is hallgatni hogyan csendul Wales igazi nyelve a nemzeti muzeumban.. semmihez nem tudom hasonlitani, ha meghallanatok egybol azt gondolnatok, ilyen nyelvet a Marson beszelnek. Rosszabban hangzik mint a kinai!

Nos hogy tovabb haladjak a hetvege sztorijaval... Szep kis csapat gyult ossze, ennyire nemzetkozi meg talan sosem volt : 2 francia, 3 cseh, egy angol, egy spanyol es harom magyar (valamint ez elso es a masodik este csatlakozott hozzank egy ausztral lany).
Pentek este indultunk, hogy szombaton "frissen" es koran kezdhessuk a napot. Kocsival mentunk mindannyian, a 2 francia srac kicsit Eszakabrol mi tobbiek pedig Witneybol indultunk. Kulon poen mindenkinek renault clioja volt :) Az ut durvan 2 oras, kibirhato tobb mint a fele autopalyas vezetes... Este 10 korul erkeztunk meg, Cardiffba a fovarosba, szoval kicsit faradtan de leultunk dumalni es iszogatni a hostel ebedlejobe... Nehany szo a hostelrol : nagyooon jo! Szep, tiszta, modern, jo kaja, elfogadhato ar!!!! 20 font/fo egy estere reggelivel. A tarsalgo valami szuper volt (alul egy-ket kepet is talalhattok)...

Elso este
A francia baratunk megtancoltatta a cseh baratnonket
Ilyen reggelink volt ;)
Annyiszor repetaztunk ahanyszor akartunk
A hostel ebedloje
Amint mondtam csak clio :) (igy alltunk meg tanakodni mi vezetok)

Nemzeti Rugby Stadium
Cardiff Castle


Zsofi es Lilla Cardiff Caslte udvaran



itt a virag a lenyeg...
mogottunk a kastely


Wales jelkepe


ilyen a faradt turista
Nelly, Tom, Oli, Sam es en

Hanka
Martinka

view of CARDIFF







a kastely kertjeben szaladgalt azaz pozolt...!
Radek, Hanka, Nelly, Sam




A csapat (a voros haju lany Tom baratja, egy igazi Walesi csaj!)













Hanka alias kinai turista
Amikor az arcodba landol a nutella
(L)
Buli Cardiffban
A masodik este elmentunk es elbuliztun kegy csomo penzt... komolyan nem tudom mire koltottunk annyit. Zuhogo esoben vegig caklattunk Cardiff utcain es kis "clubbing" kedveert.. A legjobb party miota kint vagyok Angliaba. Es egy percre se gondoljatok, hogy a club miatt, vagy a helszin miatt... csak is az emberek miatt, a baratok miatt akikkel toltottem!
A szoke haju csaj az ausztral lany, akirola kesobbiekben irok egy-ket sort..


Hanka szulinap
Hanka szulinapjara csak anglias dolgokat vettunk, mint zaszlo mintas ernyo, sapi, tolltarto, kulcstarto, taska s amit meg el tudtok kepzelni...
Igen mostantol igazi kinai vagy !! :)



Majd a vacsi
Nelly a spanyol lany mexikoi vacsit krealt nekunk... fini volt, de a Zsofie ezerszer jobb!




















Szoval O a mar parszor megemlitett ausztral csaj, aki ugy dontott, hogy beutazza Europat. Megjarta Skociat, Irorszagot, Walest, Angliat s ezutan a hetvege utan keszult Franciaba s Spanyolba..... A kedveljuk az ambiciojat skalan tizest kap!
A hostel konyhaja

Az egyik hostel tulajjal
Vasarnap reggeli tanc (ima helyett az is jo)
take it easy fej...
GOWER




18-as KARIKA!
Mar csak az orulet orultebb ennel a ket csavonal. Kezdjuk azzal, hogy 10 foknal nem lehetett tobb, fujt a szel a tenger pedig alapbol hideg... Hat ok leoltoztek (mesztelenre) es elmentek uszni! Persze errol nem keszultek kepek s a lanyok mind elfordultak!




A csapat

Lilla
nem tudom mennyire kiveheto, de ott vagyok valahol lent!!!
(senki nem setalt le velem...)









3 megjegyzés:

  1. Szio
    Annal jobb tenyleg nincs mint mikor ennyi barat/haver megy kirandulni,latszik a kepeken h. a hangulat megvolt:))
    A csillagos kep a var udvaraban vmi hihetetlen jooooo!!!:)
    Az ausztral csaj elott meg en is megemelem a kalapom,egy amcsi mar nem gondolkodna igy h. "bejarom az EU-t csak mert erdekel"
    Have a nice weekend in Scotland:))

    VálaszTörlés
  2. tiszta jó
    teljes oldalt betöltő képek
    powa

    VálaszTörlés
  3. Bizony nagyszeru emberekkel vagyok korulveve Niki! :) Mindenkinek teljesen mas terve van a jovore nezve, mindenkit masfele sodor a sors es eszmeletlen, hogy mennyire tervezgetjuk (mar most!) hogyan is talalkozzunk a jovoben! :) Just so great!

    Orulok, h bejonnek a kepek Renkovic. Veled mi ujsag? Van vmi Europat megdonto terved?

    xxx

    VálaszTörlés