2011. január 12., szerda

A net az élet sója...?

((Ez a szöszi még nem az amire mondtam, hogy lesd meg Fruzsi.))

Az ember pár napnál tovább nem bírja víz, pár hétnél tovább étel nélkül. Az internetmentesség mennyi idő után váltja ki első tüneteit és mikor áll be a kóma, majd a halál?

Hétvégén adok egy utolsó életjelet mielőtt egy időre nomád leszek.
Aztán engedelmetekkel felszívódok, mint a pára, egy kis tény-alátámasztásra várva..

:)
Melinda

9 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én nem bírnám ki net nélkül. Na jó, ne tegyünk ilyen kijelentéseket. Sokszor csak pótcselekvés esetemben. Menekülés valami elől, amit félek megtenni - ilyesmire gondolok. Olvastam, vagy hallottam valahol, hogy a net türelmetlenebbé teszi az embereket. Hisz' itt gyorsan történik minden, és ezt várnánk az életben is. Lehet, nyugodtabb lennék, ha nem neteznék ennyit. Na, jó azért nem vagyok nagyon feszült, de már észre vettem a különbséget, amikor mondjuk nem neteztem - bár az max. 1-2 nap szünetet jelentett, de akkor is.
    Afrikai útról írsz majd? :)
    További szép hetet!

    Évi2

    VálaszTörlés
  2. szió!

    gondoltam, h ez nem az a szöszi :D na már nagyon kíváncsi vagyok.

    netről: mióta van laptopom menthetetlenül best friend-ek lettünk. az állandó és jó minőségű internet pedig már olyan természetes számomra mint a levegő. ha nincs megfulladok.. alias: kiakadok :DD próbálom azért türtőztetni magam.. és tudom, h nem ez nem egészséges, de hétköznaponként nem tudok elszakadni tőle... már tervezem, h lassan lecserélem a telómat is olyanra amin van rendes net. (nem tudom, h mondják az ilyen telókat). a napi net adagomat csupán hétvégén redukálom.. illetve ha nyaralok.
    kicsit szégyellem magam emiatt, nem tudom hogy jutottam idáig. sajna az az érzésem, hamarosan alakulni fognak AA csoportok erre a témára is xD. bár az is lehet, h már vannak ilyenek :D!

    VálaszTörlés
  3. Szia Évi2!

    Osztom a fent említetteket. Kell ez a böjt.
    A következő bejegyzésben elég sok mindenről említést teszek, és bár nem terveztem de nagyon szívesen vázolom a helyzetem a harmadik világgal! Ideje visszakanyarodni a témára! :)

    Neked is szép hetet kívánok!

    Melinda

    VálaszTörlés
  4. Szia Fruszi! :)

    Ez nem csupán személyes vélemény, hanem tény, hogy az Internet a szó minden lehetséges értelmében behálózza a mai ember életét. Rossz hozzáállás az ha azt hiszed ez helytelen, mármint a napi szintű, gyakori használat. Ahogy Évi2 is írt, gyors továbbá rengeteg dolog lelőhelye ergo a legpraktikusabb "szerszám" a mindennapokra. Amit a én csinálni fogok, az önmagam miatt lesz, szükségem van egy kis off-ra. Viszont ez nem a helyes megoldás arra "hogyan tartsd kordában önmagad az Internettel". A mi generációnknak meg kell tudni találnia azt az egészséges határt a szájber- és a valóvilág között, amin dolgozok, de most egy drasztikus szünettel oldok problémát. :)

    Egyébként a kövi szöszi semmi igazán extra, csak sok bár minőségi is...! nem arról van szó :)

    Melinda

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    tudom mennnyi előnye van az internetnek, csak néha szeretnék függetlenebb lenni, mert a netszükség miatt néha kissé kötöttnek érzem magam. persze tudom, h ezt a helyzetet nekem kell megoldani vagy pedig változtatni a hozzáálásomon :D
    kíváncsi vagyok, te milyen drasztikus módot választottál az elválásra :) bár ez nekem rossz hír, mert akkor egy ideig nem írsz majd :D

    VálaszTörlés
  6. Szia Melinda!
    A net.Hát igen... Valami új évi fogadalom-féleség fogalmazódott meg bennem a hét elején és elhatároztam,hogy kevesebbet lógok a neten.Ezt úgy kell értelmezni,hogy napközben nem is kapcsolom be a laptopot,csak este.
    Hála a netnek :P találtam más elfoglaltságot,ami szellemileg lefoglal és más oldalamat is megnyithatom(nemcsak a fizikai munka:takarítás,mosás,főzés,vasalás,gyerekpesztrálás).
    Az útjaiddal kapcsolatban:én is úgy jöttem ki,hogy minél többet lássak a világból.Szóval,követőre leltél!
    Várom a többi bejegyzést és jó lesz a "netmentes" idő,hidd el!
    Bea

    VálaszTörlés
  7. Fruzsi,

    csatlakozz Te is (ez nagyon szektásan hangzik=) és akkor nem kell úgymond "mellőznöd" :)

    Szia Bea!

    Örülök, hogy az utazásaim során az olvasók is velem tartanak és megfogalmazódnak a "világot már pedig látni kell" érzelmek. :)

    Két fajta ember létezik : csillagász és asztronauta. A csillagász egy biztonságról helyről, távolról szemlél, míg az asztronauta ha bizonytalan is a helyzet, de közvetlen közelről.

    Én annyit tudok tanácsolni mindazoknak akik utazni kívánnak, hogy hezitálni nincs miért. Legyen zökkenőmentes vagy göröngyös a túra, tapasztalat és élmények nélkül senki meg nem ússza. :)

    Hajrá!! :)

    Puszika

    VálaszTörlés
  8. hello,

    ahogy olvastam a megjegyzéseket elgondolkoztam.elszégyeltem magam - kicsit - még bele is pirultam lányos zavaromban mekkora igazságokat fogalmaztatot majd pedig fogalmaztam meg én magamban. ha végiggondolom az itt eltöltött estéimet akkor az életem ezen részei a net körül forogtak. annyira,h elképzelhetetlennek tartom,h ne kapcsoljam be, ne tudjak meg mindent a többiek napjáról stb.

    amikor ilyen böjtös időszakot tartottam annó még otthon én azt tapasztaltam,h sokkal nyugodtabb vagyok,mert mondhatni I don't care ... szóval lehet be kellene vezetni ilyet :)

    várom a továbbiakat és szervezgetek:)
    puszko

    VálaszTörlés
  9. Szia Sára! :)
    Köszi a támogatást a böjtölést illetően. :)

    VálaszTörlés